FGO.ro

Manual de utilizare, intrebari frecvente si link-uri utile

Acceseaza Setari > Facturare, unde poti face urmatoarele setari:

1. Moneda – in functie de categoria aleasa, se vor putea emite facturi in anumite monede; poti alege intre trei categorii:

    a. Doar RON

    b. RON EURO USD

    c. Toate

2. Casa de marcat – bifeaza daca doresti sa utilizezi casa de marcat in FGO. Citeste despre integrarea cu casa de marcat.

3. Include proformele – bifeaza optiunea daca dorestica proformele sa fie in calcul la totalul facturat; totalul facturat este afisat in pagina Facturare (in dreapta sus) si in dashboard.

4. Factura din proforma – generare automata – bifeaza optiunea daca doresti sa se genereze automat factura din proforma atunci cand procesezi extrasele sau atunci o proforma este platita cu cardul de catre clientul tau; seria de factura aferenta fiecarei serii de proforma o poti seta in pagina Setari > Serii, pe seria de proforme.

5. Pret unitar cu TVA – bifeaza optiunea daca doresti sa setezi sensul de calcul dinspre pret total spre pret unitar (calculul pleaca de la pretul cu TVA).

6. AWB factura – optiunea permite adaugarea unui numar de AWB sau generarea unui AWB in pagina Facturare; Pentru generare, conecteaza mai intai contul tau de la curier in pagina Setari >Curieri

7. Centru de cost – bifeaza optiunea daca vrei sa folosesti centre de cost la facturare.

8. Exclude penalizarile – bifeaza optiunea pentru a permite excluderea articolelor de penalizare la calcularea penalizarilor.

9. Nr. Zile scadenta – seteaza numarul de zile pana la scadenta; data de scadenta a facturilor se va calcula automat de la data emiterii; poti schimba manual data de scadenta pe fiecare factura emisa.

10. Rotunjire valoare TVA – optiunea permite rotunjirea manuala a valorii TVA la adaugarea/modificarea unei facturi.

11. Sterge proforma – bifeaza proforma daca doresti ca proforma sa fie stearsa automat dupa ce se va genera o factura din respectiva proforma.

12. Factura din comanda - generare automata – activeaza optiunea pentru generarea automata a facturii din comanda; se aplica la procesarea de extrase si la incasare online (prin link de plata mobilPay).

13. Sold client – adauga soldul clientului pe factura.

14. Procesare automata – optiunea permite identificarea si salvarea automata a incasarilor pe proforme/facturi din FGO, informatiile fiind preluate de pe borderourile/extrasele incarcate.

15. Asociere contract – optiunea permite asocierea unui contract existent cu o factura.